Antika Gramofon'larınızı Yerinde ve Değerinde Nakit Alıyoruz

istanbul'un her yerinden komple eski eşyalarınız değerinde alınır
eski kitap, plak, obje, gümüş ve saat'leriniz alınır

Antika Gramofon Alan Yer

Olarak her türlü Antika Gramofon'larınızı adresinizden değerinde ve nakit olarak alıyoruz.

Satmayı düşündüğünüz Antika Gramofon'larınızın whats App yoluyla bize resimlerini yollayarak ücretsiz olarak fiyatını öğrenebilirsiniz

Antika Eşya Alan Yer size Antika sektöründeki uzun tecrübesi ile gerçek fiyat garantisini veriyor.

Sitemiz üzerinden bizi takip ederek bilgi alabilirsiniz Antika Eşya Alan Yer olarak gerçek fiyat garantisi vermekteyiz.

Antika Gramafon Alan Yerler

Gramofonlar

Gramofon eski yunan dilinde "fone" yani ses ile "grammein" yazmak kelimelerinden meydana gelen fonagraf kelimesinden oluşur. Teknolojinin olmadığı dönemlerde evlerde müzik dinlemek amacı ile icat edilmiş bir cihazdır. O dönemler için büyük bir icat olarak görülmüş bir sanatçıyı dinlemek için tiyatrolar ve konser salonlarına gidip canlı olarak bir sanatçıyı dinlemek zorunluğunu ortadan kaldırmıştır.

Ana sayfa
Antika Mini Boy Gramafon Alan Yerler

Mini Gramofonlar

İsminde de anlaşılacağı gibi Mini boy gramofonlar diğer gramafon türlerine göre daha küçük boyutlarda üretilmişti. Bu tür Gramofon'ların ortaya çıkışı ile bir müzik eserini dinlemek için evde ya da sabit bir ortamda bulunma ihtiyacı ortadan kalktı.
Böylece hafta sonu gidilen piknik ya da eğlence yerlerine müzik taşınabilir hale geldi Mini gramofon'lar bulundukları dönem için büyük bir icat sayılmıştır.

Ana sayfa
Antika Salon Tipi Gramafon Alan Yerler

Salon Tipi Gramofonlar

Salon tipi gramofon'lar veya diğer adı ile Mobilya tipi gramofon'lar evlerin salonları ve büyük toplanma odaları için tasarlanmıştı tabiki boyutları diğer gramofon tiplerine göre daha büyük ve ağırdı.
Ancak bu büyüklük ona ses kalitesi olarak büyük avantaj getiyordu Salon tipi gramofon'ların ses kalitesi ve volume olarak daha yüksek ses veriyordu.

Ana sayfa
Antika Mobil Gramafon Alan Yerler

Mobil Gramofonlar

Mobil gramofonlar yine mini gramofon'lar gibi taşınabilir boyutlarda üretilmişti. Boyut olarak mini gramofonlardan daha büyüktü ancak bu büyüklük ona ses kalitesi açısından avantaj sağlıyordu. Yine insanlar eğlence amaçlı gittikleri yerlere taşıyabilmesi amaçlı üretilmişti çoğu hafta sonu pikniğine döneminde eşlik etmiştir. Tüm Antika gramofon'larınızı alıyoruz.

Ana sayfa
Gramafonun Tarihçesi

Gramofon Tarihçesi

Gramofon'un patenti 8 Kasım 1887 tarihinde Alman bilim insanı Emile Berliner tarafından alınmıştır. Genelde fonograf ile gramofon karıştırılır ancak ikisi birbirine benzemelerine rağmen çok büyük farklılıklar gösterirler. Fonograf Thomas edison'un icat ettiği ve gramofon'un geliştirilmiş hali olarak görülür.
Sesleri dalgalarını bir yüzey üzerine kayıt edip daha sonra tekrar dinlemeyi başaran ilk bilim adamı Edison‘dur. Gramofon'da ses dalgaları pvc'den imal edilmiş plak üzerine kayıt ediliyor ve dinleniliyordu. Fonograf'ta ise ses dalgaları kalay kaplanmış bir silindir levha üzerine kayıt edilip daha sona dinleniliyordu.

Ana sayfa
Gramafon'lar Bilgi

Gramofonlar Bilgi

Plak üzerine kayıt edilmiş olan ses dalgalarını tekrar okuyarak ses üretmeye yarayan bulunduğu dönem için oldukça teknolojik olduğu düşünülen bir cihazdı.
Gramofon'lar iki bölümden bölümden oluşur. Plak ve Plağı çalan cihaz.
Gramofon' un makine bölümünde plağın sürekli olarak ve aynı hızda dönmesini sağlayan bir motor ile sesi yansıtan bir bölümden ibarettir. Motor bir kurma kolu ile kurulan zemberek ile ya da elektrikle çalıştırılabilir. Her iki şekilde de dakikada ortalama olarak 78 devir yapılır. büyütülerek aksettirilmiş olur. Gramofon'larda ilk çalınan plak'lara 78'lik plak ya da bilinen adı ile taş plak adı verilir.

Ana sayfa
Original Gramafon

Orijinal Gramofon Nasıl Anlaşılır

Gramofonların en hassas yerleri baş yada kafa denen iğnenin takılı olduğu küre şeklindeki kısımlardır. Bu kısımlara küçük bir fiske vurduğunuzda bir tın sesi verirler Tın sesi ne denli yüksek ise gramofonun ses gücü ile kafa kısmı da o denli kaliteli olduğu anlamına gelir.
Tüm yeni yapım gramofon'ların bu kısımları da orijinalidir.Ancak bu konuda uzman olmayan kişilerin sahte bir gramofon ile orjinal arasındaki farkı anlaması son derece zordur.
Antika eşyacı olarak geçmişten günümüze kadar sağlam ulaşabilmiş bütün gramofon ve fonoğraf'larınızı bize ulaştığınızda yerinize gelip gerçek değerinde ve nakit ödeme yaparak satın alıyoruz.

Ana sayfa
Gramafon Nasıl Kullanılır

Gramofon Nasıl Kullanılır

Gramofon kullanımı gayet kolaydır. Kurmakolu ile çalışıyorsa yeterince kurma kolunu çevirmeniz yetecektir. Eğer elektrik ile çalışan bir gramofon ise sadece elektrik fişine takmanız gerekir yanlız bu noktada çok dikkat etmeniz gereken elektrik voltaj farkıdır geçmiş dönemlerde şehir elekrik akımı 110 volt'tu ve şu anda 22 volt kullanılmaktadır eğer yanlış elektrik verirseniz cihazınızın motorunun yanmasına dolayısı ile cihazın kullanılmaz hale gelmesine yol açacaktır. Bir diğer konu ise plak kullanımıdır. Geçmiş dönemde üretilen gramofon'larda 78'lik plak kullanılıyordu yani taş plak'lar bu tipte plak kullanmanız gerekir.

Ana sayfa

 

Antika Gramofon'larınızı satmadan önce bizden fiyat teklifi almayı unutmayın !